jump to navigation

Κάτι τρέχει με τον «Τιριτόμπα» 27 Μαρτίου, 2008

Posted by larissacity in ΑΡΧΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ.
Tags: ,
trackback

           Σαν κεραυνός εν αιθρία «έπεσε» η ανακοίνωση ότι ο Δημοτικός Κουκλοθίασος σταματάει τις παραστάσεις του την ερχόμενη Κυριακή με μια παράσταση συμβολική για την περίσταση, της «Ωραίας Κοιμωμένης».
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Η.Κ.» το πρόβλημα αφορά στη «βοήθεια» που δεν έρχεται από τον ΠΟΔΛ. Είναι αλήθεια πως μετά το θάνατο του Κώστα Χατζηανδρέου όλες οι ευθύνες και ο φόρτος εργασίας έχουν πέσει στην πλάτη της Σοφίας Φουτζοπούλου. Και μια πλάτη μόνη της πόσο να αντέξει. Ο κουκλοθίασος υποφέρει από έλλειψη προσωπικού και γενικότερης βοήθειας για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και να προχωρήσει σε ανανέωση και σχέδια για το μέλλον. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Μετά από μια δύσκολη αλλά ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά το ο Δημοτικός Κουκλοθίασος «Τιριτόμπα» και το κουκλοθέατρο στο Μύλο αποχαιρετά προσωρινά (;) τους αμέτρητους μικρούς και μεγάλους του φίλους, με μια παράσταση της «Ωραίας Κοιμωμένης», την Κυριακή 28 Μαρτίου, στις 11.30 π.μ.
Οπως ακριβώς η αγαπημένη ηρωίδα του παραμυθιού έπεσε σε λήθαργο, χτυπημένη από τα μάγια της κακιάς μάγισσας και περίμενε τον καλό και γενναίο πρίγκιπά της, να παλέψει με τις υπερφυσικές δυνάμεις, που την κρατούσαν μακριά από τη ζωή, έτσι και ο Δημοτικός Κουκλοθίασος «Τιριτόμπα», ως αναπόσπαστο κομμάτι του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Λαρισαίων, επί περισσότερα από 20 χρόνια, περιμένει την άφιξη του δικού του «πρίγκιπα», για να του δώσει το φιλί της ζωής. Περιμένει τους δικούς του σωτήρες, που θα φροντίσουν τις κούκλες και θα προστατέψουν την πολύχρονη πορεία του, με τη γνώση και την εμπειρία τους στον τομέα της κατασκευής κούκλας και της στήριξης παραστάσεων κουκλοθεάτρου.
Ο «Τιριτόμπα» ευχαριστεί θερμά τους μέχρι τώρα πολύτιμους συνεργάτες του, τις κατασκευάστριες κούκλες Πρανβέρα Πέτσο και Χριστίνα Βασιλείου, καθώς και το ζωγράφο Θύμιο Μαρτέλη, για την αφιλοκερδή ηθική και έμπρακτη στήριξη. Πάνω απ’ όλους ευχαριστεί το πολυπληθές κοινό του, που εξακολουθεί να αποτελεί τον σημαντικότερο υποστηρικτή και συνοδοιπόρο του, στον αγώνα για τη διατήρηση του ονείρου».

Σχόλια»

1. Αλέξανδρος Ζήβας - 27 Μαρτίου, 2008

Αποκωδικοποίηση….: ψυχής, σιωπής, θρησκειών, μυθολογιών,…
Σχηματοποίηση λόγου, θεογονία, κοσμογονία,…
Γεια…..
URL : http://www.siopi.gr


Σχολιάστε