jump to navigation

Το Σαββατόβραδο σβήνουμε τα φώτα 26 Μαρτίου, 2009

Posted by larissacity in ΑΡΧΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ.
Tags: , ,
trackback
 
Τη συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στο κάλεσμα των οργανώσεων ΣΚΑΪ, WWF για την εκδήλωση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Η Ώρα της Γης» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, και ώρα 20:30, ανακοίνωσε, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης, ενισχύοντας τον αγώνα των πολιτών ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Όπως είναι γνωστό στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαρτίου, πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης – στέλνοντας ένα δυνατό παγκόσμιο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Τζανακούλης «κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης 2009, που ελπίζουμε πως θα είναι το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στον κόσμο, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 1000 πόλεις θα σβήσουν τα φώτα τους, στέλνοντας ένα μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου λίγους μήνες πριν την Παγκόσμια Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη το 2009, ότι χρειαζόμαστε τη δέσμευσή τους για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, για το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο όφελος του πλανήτη».
Μια ξεχωριστή συναυλία
Στο πλαίσιο της συμμετοχής του, ο Δήμος Λαρισαίων δεσμεύεται να σβήσει τα φώτα στα δημοτικά κτίρια και χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, των οποίων η διαχείριση αποτελεί αρμοδιότητά του για μια ώρα από τις 20.30 έως τις 21.30 το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009. Επιπλέον θα διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων για τον σκοπό αυτό. Έτσι ο κ. Τζανακούλης κάλεσε «όλους τους συμπολίτες μας να βρεθούν το Σάββατο 28 Μαρτίου στην Κεντρική πλατεία της πόλης, από τις 19.30 προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου, οι οποίες θα περιλαμβάνουν συναυλία με τη μικτή ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας με ζωντανή ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Καρβούνη, η οποία θα πραγματοποιηθεί χωρίς μικροφωνική εγκατάσταση.
Τέλος, οι καθηγητές των Λεσχών Πολιτισμού θα δημιουργήσουν μαζί με τους μικρούς μαθητές των τμημάτων εκατοντάδες φαναράκια τα οποία και θα μοιραστούν στους παρευρισκόμενους συμπολίτες και στα μέλη των κοινωνικών φορέων και οργανώσεων της πόλης που ήδη συμμετέχουν στην εκδήλωση αλλά και σε όσους ακόμη εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή».
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Ακόμη ο δήμαρχος Λαρισαίων παρότρυνε τους συμπολίτες να συμμετάσχουν και οι ίδιοι στην πρωτοβουλία αυτή, τονίζοντας τα εξής:
«Το πρώτο βήμα είναι τόσο εύκολο όσο το να σβήσετε ένα φως.
1. Ζητούμε από τους πολίτες, τις επιχειρήσεις να σβήσουν μόνο
τα μη-αναγκαία φώτα – κανένα φως δεν πρέπει να σβήσει εάν αυτό επιφυλάσσει επίπτωση για τη δημόσια ασφάλεια. Θέλουμε όλοι να περάσουμε την Ώρα της Γης με ασφάλεια σε ένα περιβάλλον που χρησιμοποιεί αποτελεσματικά και αποδοτικά την ενέργεια.
2. Επικοινωνήσαμε με τη ΔΕΗ και τις αρμόδιες αρχές για το θέμα και μας
διαβεβαίωσαν πως σβήνοντας και ανάβοντας τα φώτα μαζικά δεν θα προκαλέσουμε πρόβλημα.
3.Όλοι μπορούμε με απλούς τρόπους να συμβάλλουμε στην αποφυγή της
υπερθέρμανσης του πλανήτη καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια. Η Ώρα της Γης στόχο έχει όχι μόνο να σβήσουμε τα φώτα μας για μία ώρα, αλλά να αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες για μια ζωή».
Advertisements

Σχόλια»

No comments yet — be the first.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: