jump to navigation

Άνοιξε η γέφυρα της Νέας Σμύρνης, κλείνει του Αλκαζάρ 26 Νοέμβριος, 2008

Posted by larissacity in ΑΡΧΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ.
Tags: ,
trackback

viewlarge

Αν και δόθηκε χθες στην κυκλοφορία το ένα τμήμα του δρόμου στη γέφυρα της Νέας Σμύρνης από τη διασταύρωση της οδού Κοζάνης έως τη συμβολή της Γεωργιάδου με τη Σωκράτους, εν τούτοις τα προβλήματα για τους διερχόμενους οδηγούς δεν έχουν τελειωμό, καθώς από αύριο Πέμπτη 27 Νοεμβρίου μέχρι 18 Δεκεμβρίου η γέφυρα Αλκαζάρ θα παραμείνει κλειστή για να επιταχυνθούν οι εργασίες που γίνονται στο κομμάτι αυτό. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οδηγών, η υπηρεσία Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γύρω περιοχή, αλλάζοντας καθημερινές συνήθειες των Λαρισαίων.

ΓΕΦΥΡΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Αναλυτικότερα, παρουσία του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Φώτη Γκούπα, και του δημάρχου Λαρισαίων, κ. Κων/νου Τζανακούλη, δόθηκε χθες στην κυκλοφορία με τους φωτεινούς σηματοδότες και διαγραμμισμένο το ένα τμήμα της γέφυρας της Νέας Σμύρνης που θα εξυπηρετήσει όσους θέλουν να αποφύγουν τη γέφυρα του Αλκαζάρ. Πρόκειται για το οδικό τμήμα από τον κόμβο της Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης έως τη Γ’ γέφυρα Πηνειού (γέφυρα Ν. Σμύρνης) στη διασταύρωση της Ηρώων Πολυτεχνείου με την οδό Σωκράτους και την οδό Αεροδρομίου, συνολικού μήκους 1.890 μέτρων.

Ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας κ. Γκούπας, με το πέρας της επιθεώρησης δήλωσε «ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς παραδίδουμε στη χρήση των πολιτών το ένα τμήμα του δακτυλίου της Λάρισας, από την οδό Κοζάνης έως τη Ν. Σμύρνη.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι δούλεψαν σκληρά για το έργο αυτό, υπηρεσίες, εργολάβους και αναδόχους αφού ένα τόσο δύσκολο και συγχρόνως τόσο σημαντικό έργο σχεδόν ολοκληρώνεται. Εντός των επόμενων μηνών θα είμαστε σε θέση να δώσουμε στην κυκλοφορία και το υπόλοιπο τμήμα.

Η σημερινή παράδοση μας δίνει επίσης την ευκαιρία να προχωρήσουμε γρηγορότερα και στην ολοκλήρωση της γέφυρας των Πηνειάδων Νυμφών, καθώς η κυκλοφορία τώρα θα εκτραπεί στο νέο τμήμα. Ζητούμε την κατανόηση του κοινού για όσο καιρό διαρκέσουν τα έργα».

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.

Όσον αφορά στις κυκλοφοριακές αλλαγές, αυτές είναι οι εξής:

1. Απαγορεύεται η στάση, η στάθμευση, η είσοδος και η κυκλοφορία στην οδό Δωροθέου σε όλα τα οχήματα εκτός των αστικών λεωφορείων.

2. Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στη δεξιά πλευρά της οδού Καλλιθέας κατά τη φορά της, στο τμήμα μεταξύ των οδών Φιλίππου και Αθηνάς.

3. Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στο τμήμα της οδού Ταγμ. Βελησσαρίου μεταξύ των οδών Ηφαίστου και Καλλιθέας.

4. Η οδός Μελετίου γίνεται διπλής κυκλοφορίας και απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση σε όλο το μήκος της.

5. Στην οδό Αλκαζάρ δίδεται προτεραιότητα έναντι των οδών Πάρνηθος, Μοράβα και ανώνυμου δρόμου μεταξύ Σταδίου και Κολυμβητηρίου πλην της οδού Γρ. Λαμπράκη.

6. Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στο τμήμα της οδού Ηφαίστου μεταξύ των οδών Μανωλάκη και Ταγμ. Βελησσαρίου.

7. Η κυκλοφορία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για Κοζάνη Τύρναβο κ.λπ. θα γίνεται από τις οδούς Γεωργιάδου – Αεροδρομίου – νέος Περιφερειακός Δακτύλιος – Αλκαζάρ – Γρ. Λαμπράκη.

8. Η είσοδος προς την πόλη των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ της Λάρισας για τις γραμμές Νο 3,5,7 θα γίνεται από τις οδούς Γρ. Λαμπράκη – Δωροθέου – Αθηνάς – Θέτιδος – Κύπρου.

9. Η έξοδος από την πόλη των Λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας για τις γραμμές Νο 3,5,7 θα γίνεται από τις οδούς Μανωλάκη – Ηφαίστου – Ταγμ. Βελησσαρίου – Καλλιθέας – Γέφυρα Ναϊάδων Νυμφών (Αθηνάς) – Δωροθέου – Γρ. Λαμπράκη.

10. Την Τετάρτη λόγω της Λαϊκής αγοράς το τέρμα και η αφετηρία των αστικών γραμμών 5,7 θα γίνεται θα γίνεται στην γέφυρα Αλκαζάρ (Δωροθέου και Γρ. Λαμπράκη), ενώ τα δρομολόγια της γραμμής Νο 3 προς Αλκαζάρ δεν θα εκτελούνται έως το πέρας της Λαϊκής αγοράς.

Αναδημοσίευση από: Ελευθερία

Advertisements

Σχόλια»

No comments yet — be the first.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: