jump to navigation

Σύστημα τηλεματικής στο αστικό ΚΤΕΛ 3 Ιουνίου, 2008

Posted by larissacity in ΑΡΧΙΚΗ, ΚΟΣΜΟΣ, ΛΑΡΙΣΑ.
trackback

Σε παρουσίαση του «Ολοκληρωμένου τηλεματικού συστήματος δυναμικής πληροφόρησης του κοινού και αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών» που τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία πριν από δύο περίπου εβδομάδες, προχώρησε χθες ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας κ. Μιχάλης Σακελλαρίου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.
Παρουσιάζοντας το σύστημα ο κ. Σακελλαρίου σημείωσε ότι από το τέλος του μήνα που θα γίνει και η οριστική εφαρμογή του, θα διευκολυνθούν σημαντικά οι επιβάτες, ενώ θα προσφέρονται σύγχρονες ποιοτικές και αυτοματοποιημένες υπηρεσίες με τη χρήση προηγμένων τεχνολογικών μέσων.
Όπως αναφέρθηκε χθες κατά την παρουσίαση το νέο σύστημα που είναι προϋπολογισμού 1.022.000 ευρώ και έχει ενταχθεί στο μέτρο για ευφυείς μεταφορές, του επιχειρησιακού προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», περιλαμβάνει:
-14 αυτόματους πωλητές εισιτηρίων που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης,
-14 έξυπνες στάσεις σε σημεία μεγάλης επιβατικής συγκέντρωσης,
– δυνατότητα ενημέρωσης των πολιτών για τις συγκοινωνίες μέσω διαδικτύου,
– σύστημα GPS σε όλα τα λεωφορεία, αλλά και αυτόματο σύστημα συλλογής κομίστρου, μέσω έξυπνων καρτών, σύστημα αναγγελίας στάσεων για την ενημέρωση των επιβατών,
– πληροφόρηση για την επιβατική κίνηση και τις ώρες αιχμής, μέσω των ακυρωτικών μηχανημάτων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα ορθότερου σχεδιασμού των δρομολογίων.
Όπως εξήγησε ο κ. Σακελλαρίου, στο κέντρο ελέγχου εγκαθίσταται εξοπλισμός που ελέγχει όλες τις παραπάνω πληροφορίες, δίνοντας τη δυνατότητα στον ελεγκτή κίνησης να γνωρίζει τη θέση των οχημάτων σε πραγματικό χρόνο, αλλά και την απόκλιση που υπάρχει στα δρομολόγια σε σχέση με τον προγραμματισμένο χρόνο και να προχωρά σε διορθωτικές κινήσεις για τη διατήρηση της κανονικότητας των δρομολογίων.
Παράλληλα μέσω αυτού του συστήματος σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης αντιμετωπίζονται ταχύτητα με γνώση της θέσης του οχήματος σε πραγματικό χρόνο και σύστημα ανοικτής ακρόασης ώστε το κέντρο να έχει γνώση του τι γίνεται στο όχημα που έχει ανάγκη.
Κλείνοντας την παρουσίαση ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το δήμαρχο κ. Κ. Τζανακούλη, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σπ. Μπαρμπούτη και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου για τη βοήθεια που προσέφεραν στο στάδιο της εγκατάστασης.
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ
Παράλληλα ο κ. Σακελλαρίου παρουσίασε και την τροποποίηση της γραμμής Ν. Πολιτείας (Νο 10) σημειώνοντας ότι η διαδρομή που θα ακολουθεί το λεωφορείο που θα έχει αφετηρία την Κεντρική πλατεία και θα τερματίζει στο Μουσικό Γυμνάσιο είναι: Από την Κεντρική πλατεία μέχρι τη Ν. Πολιτεία στο 7ο ΤΕΕ ως έχει στη συνέχεια διά των οδών Παιωνίου – Θεοφράστου – Θεοδωρακοπούλου – Μάτεση – Νεγρεπόντη – Λαμπέτη – Θεοδωρακοπούλου – Καϊρη – Λειβαδίτη – Θεοφράστου – Φυτάλη – Δουβρουτσίου θα τερματίζει στο Μουσικό Γυμνάσιο.
Επιστροφή αντίστροφα Δουβρουτσίου – Φυτάλη – Θεοφράστου – Λειβαδίτη – Καϊρη – Θεοδωρακοπούλου – Λαμπέτη – Νεγρεπόντη – Μάτεση – Θεοδωρακοπούλου – Θεοφράστου – Παιωνίου – 7ο ΤΕΕ και ως έχει μέχρι την Κεντρική πλατεία.
Οι ώρες δρομολογίων παραμένουν οι ίδιες η ως άνω τροποποίηση θα ισχύσει από το Σάββατο 14 Ιουνίου και θα υπάρξει και νεότερη ανακοίνωση για την καλύτερη ενημέρωση του επιβατικού κοινού.

Advertisements

Σχόλια»

1. dafy - 14 Ιανουαρίου, 2009

re paidia se poia selida leei ta dromologia?


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: